Töltött pulykafasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött pulykafasírt

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykahús (darálva)
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 ek étolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk borsikafű

Töltelék:

  • 10 dkg sajt
  • 3 főtt tojás
  • 10 dkg bacon szalonna
  • őrölt bors

Elkészítése:

A pulykahúst (mell, felső comb) ledaráljuk a vöröshagymával és fokhagymával együtt. Hozzáadjuk az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a tojást és a zöld fűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük.

A keményre főzött tojásokat tojásszeletelővel felszeleteljük. Leterítünk egy 50 x 40 cm-es alufóliát duplán, megkenjük olajjal, elterítjük rajta a darált húsos masszát úgy, hogy az alufólia szélein 5 cm szabadon maradjon. A húson elhelyezzük a tojásszeleteket, befedjük a baconnel, majd elrendezzük rajta a felszeletelt sajtot.

A fólia segítségével feltekerjük, a tetején a fóliát összefogjuk, a végeit elcsavarjuk. Óvatosan bánjunk a fóliával, nehogy kiszakadjon! Ha jól lezártuk mindenütt, tepsibe tesszük, és sütőben 200 fokon 1 órán át sütjük.

Ha letelt a sütési idő, kinyitjuk a fóliát, és a tetejét megpirítjuk (pl. grillfunkció). 10 perc alatt szép pirosra sütjük. Vágódeszkára helyezve hagyjuk kihűlni, majd szeletelve, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Tipp:

Most egy balzsamecetes olívaolajos salátát készítettem hozzá.