Töltött kaliforniai paprika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 40 dkg darált pulykacomb
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1/2 tk fekete őröltbors
- 1 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Paprikához:
- 2 kaliforniai paprika
- 4 dkg sajt
Káposztához:
- 1 fej lilakáposzta (nagyjából 1,5 kg)
- 3 ek cukor
- 3 ek ecet
- 1 ek őrölt kömény
- 1 tk fekete őrölt bors
- 1 ek olaj
- 1 tk só
- víz a pároláshoz
Elkészítése:
A paprikának levágom a tetejét és kicsumázom. Alaposan kitisztítom és félreteszem.
A hagymákat késes aprítóba helyezem és alaposan összeaprítom.
A húst egy tálba helyezem és hozzáadom az aprított hagymákat, mustárt, sót, borsot és végül a tojást. Fakanál segítségével vagy akár kézzel, kinek hogy tetszik, egynemű masszát keverek/gyúrok belőle.
A paprikát félig megtöltöm a töltelékkel, a közepére helyezek nagyjából egy 2 dkg-os sajt szeletet, majd mehet rá ismételten a töltelék. Ugyígy megismétlem a másik paprikával is.
Ugyan a következőt nem írtam bele a hozzávalókba, de amikor nálunk valami tepsiben sül, akkor biztos, hogy kerül az aljára jó sok hagymakarika, aminek két előnye is van. Először is isteni finom a sült hagyma, másodszor pedig így nem tapad le a sütni kívánt ételünk, ez esetben a paprika.
Ezt a tálaláskor nem raktam oda a tányérra, de az étkezésből nem maradhatott ki, hiszen valami mesés plusz ízt kölcsönöz.
Szóval hagymaréteg a magasfalú tepsi aljába, pici víz és olaj, majd ráfektetem a töltött paprikákat. Alufóliával lefedem és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverés nélkül nagyjából 45 percig sütöm. Kell neki mindenképpen az alufólia, hiszen azért elég vaskos a töltelék benne és akkor teljesen tökéletes a végeredmény, ha jól át van sülve.
45 perc leteltével leszedem az alufóliát, kapcsolok rá légkeverést és még nagyjából 25-30 percig sütöm, míg szép piros nem lesz a husi, illetve a paprika is kicsit el nem kezd barnulni.
A két sütési lépés között pedig felteszem a káposztát, hogy kész legyen, mire a fő eleme is elkészül az ételünknek.
Vékony csíkokra vágom és pici olajon elkezdem lepirítani a só társaságában. Amikor már minimálisan kezd összeesni, hozzáteszem a cukrot, az ecetet, a köményt és az őrölt borsot, alaposan átkeverem párszor, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Kis lángon, fedő alatt párolom, nagyjából 30 percig. Természetesen közben ránézek, átkavarom, és ha igényel még vizet, akkor adok hozzá.
Tipp:
Nálunk alapvetően extra fűszeresen készülnek az ételek, imádjuk a különböző fűszerek összhatását együtt. Az ízek harmóniája együtt egyszerűen zseniális. Ez az étel a saját ízlésünkre faragva készült ennyi fűszerrel, és ha ti esetleg kevesebb ízesítést használtok, akkor a tölteléknél, és a káposztánál is lehet csökkenteni a fűszerek mennyiségből.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »