Töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg juhtúró
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 szelet piros kaliforniai paprika
- 4-5 karika cukkini
- só
- bors
- 2-3 szelet csirkemell
- 1 maréknyi bébi spenót
- szeletelt bacon
- só
- bors
- olíva olaj
Elkészítése:
A húst bevágtam, de nem szabad teljesen átvágni! Csak annyira vágtam be, hogy a tölteléket beletölthessem. A töltelékhez a túrót elkeverjük az apróra vágott hagymával, fokhagymával, paprikával és a cukkinivel, majd ízlés szerint sózom és borsozom.
A hús zsebeit megtöltöttem a töltelékkel illetve 3-4 spenót levéllel, ezután a szeleteket baconbe csomagoltam és jénaiba tettem. Mivel nem volt elég bacon szalonnám, ezért az egyik húst hústűvel tűztem össze.
Tetejét meglocsoltam egy kevés olíva olajjal és előmelegített sütőben alufólia alatt megsütöttem. Nagyjából 0,5 – 1 óra elég neki.
A sütés lejárta után a húst jól fóliázzuk be és hagyjuk állni. Ettől finom porhanyós lesz.
Tálaláskor szeletelem. Hozzá friss salátát kínálok, esetleg krumplipürét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









