Töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 filézett csirkecomb
- só, bors vagy szárnyas fűszerkeverék
A töltelékhez:
- 1 bögre hántolt köles
- 2 bögre víz
- 5-10 dkg vörös áfonya
- só
Köret:
- 1 kg burgonya
- 2 tk só
- 5 dkg vaj
- 1 csokor medvehagyma
- reszelt szerecsendió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a tölteléket készítsük el. A kölest válogassuk ki, mossuk meg, majd dupla mennyiségű sós vízben főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a vörös áfonyát, ha szükséges sózzuk.
A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük be, én csak sót borsot használtam, de fűszerkeveréket is választhatunk hozzá. A csirkecombok bőre alá nyomkodjuk be a tölteléket, majd a betöltött húsokat helyezzük tepsibe, fedjük le (akár alufóliával is lehet) és kb 1 óra alatt süssük készre. Én 180 fokon, fedő alatt sütöttem kb 50 percet, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grilleztem rajta egy kicsit, hogy ropogós legyen.
Amíg a csirke sül, készítsük el a köretet. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és összetörjük. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk és az áttört krumplihoz adjuk és összekeverjük alaposan.
A masszát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük10-15 perc alatt.
Frissen, melegen tálaljuk a csirkecombok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »