Töltött csirke recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A csirkét megmossuk, tokozzuk, kivágjuk a zsírzóját és megszárítjuk. A mellére fektetjük, majd a hátát felvágjuk 5-6 cm-re, úgy hogy jobban feküdjön a tepsiben. Belülről megszórjuk sóval, majoránnával, a comb és a szárnyvégeket betekerjük alufólával.
A kenyérszeleteket, vagy zsemléket beáztatjuk tejbe, majd kinyomkodjuk belőle. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és összekockázzuk. Minden hozzávalót elkeverünk egy keverőtálban, fűszerezzük majd a csirke belsejébe, a combjaihoz és a melléhez töltjük.
Kívülről bedörzsöljük csirke fűszerkeverékkel, tepsibe rakjuk, egy kevés vizet öntünk alá és letakarjuk alufóliával.
A csirke méretétől függően kb 2 órán át sütjük 180-200 fokon, majd eltávolítjuk a fóliát és 180 fokon aranybarnára pirítjuk.
Kihűlés után tudjuk csak szépen felvagdosni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »