Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirke recept

Töltött csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5- 2 kg csirke
    • 2-3 db zsemle (1-2 szelet száraz kenyér)
    • 1-2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • delikát
    • petrezselyemlevél
    • majoránna
    • sült csirke fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A csirkét megmossuk, tokozzuk, kivágjuk a zsírzóját és megszárítjuk. A mellére fektetjük, majd a hátát felvágjuk 5-6 cm-re, úgy hogy jobban feküdjön a tepsiben. Belülről megszórjuk sóval, majoránnával, a comb és  a szárnyvégeket betekerjük alufólával.

    A kenyérszeleteket, vagy zsemléket beáztatjuk tejbe, majd kinyomkodjuk belőle. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és összekockázzuk. Minden hozzávalót elkeverünk egy keverőtálban, fűszerezzük majd a csirke belsejébe, a combjaihoz és a melléhez töltjük.

    Kívülről bedörzsöljük csirke fűszerkeverékkel, tepsibe rakjuk, egy kevés vizet öntünk alá és letakarjuk alufóliával.

    A csirke méretétől függően kb 2 órán át sütjük 180-200 fokon, majd eltávolítjuk a fóliát és 180 fokon aranybarnára pirítjuk.

    Kihűlés után tudjuk csak szépen felvagdosni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá