Töltött csirke recept

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 5 dkg vaj
- 1-1,5 dl tej
- 2 zsemle
- vöröshagyma
- pertezselyemzöld
- só, bors, 10 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A megmosott csirkét megszárítjuk, és a nyakától kezdve a combjáig óvatosan felfeszítjük a bőrét fakanállal.
A vajat a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejben vagy vízben áztatott, jól kinyomkodott zsemléket.
A vajon megfuttatott vöröshagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd az egészet jól összekeverjük.
A tölteléket a csirke bőre alá töltjük óvatosan, nehogy elszakadjon, és a tömőnyílást jól lezárjuk.
A csirkét kívül-belül megsózzuk, a belsejébe petrezselyemzöldet teszünk, a combjait hurkapálcával összetűzzük.
Tepsibe téve olvasztott zsírral leöntjük a csirkét.
Közepesen forró sütőben többször locsolgatva és forgatva szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »