Töltött csirke recept

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 5 dkg vaj
- 1-1,5 dl tej
- 2 zsemle
- vöröshagyma
- pertezselyemzöld
- só, bors, 10 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A megmosott csirkét megszárítjuk, és a nyakától kezdve a combjáig óvatosan felfeszítjük a bőrét fakanállal.
A vajat a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejben vagy vízben áztatott, jól kinyomkodott zsemléket.
A vajon megfuttatott vöröshagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd az egészet jól összekeverjük.
A tölteléket a csirke bőre alá töltjük óvatosan, nehogy elszakadjon, és a tömőnyílást jól lezárjuk.
A csirkét kívül-belül megsózzuk, a belsejébe petrezselyemzöldet teszünk, a combjait hurkapálcával összetűzzük.
Tepsibe téve olvasztott zsírral leöntjük a csirkét.
Közepesen forró sütőben többször locsolgatva és forgatva szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »