Tepsis-lecsós csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell csont nélkül
- 1 fej lilahagyma
- 3-4 szál újhagyma
- 3 kisebb paradicsom
- 1 tv paprika
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tej
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 2 evőkanál mustár
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban.
A megmosott csirkemellet felszeleteljük, enyhén kilopfoljuk, majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük és betesszük a hűtőbe kb 3 órára.
A hagymákat, paradicsomokat, paprikát megmossuk, megtöröljük, majd vékonyan felszeleteljük.
Egy tűzálló tálat/tepsit kikenünk kevés vajjal, a csirkemellet lecsöpögtetjük a páclétől, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és belehelyezzük egymás mellé a tepsibe. Rátesszük a lilahagyma karikákat, a paradicsom szeleteket, majd a paprika szeletet és az újhagyma karikákat is.
Alufóliával letakarjuk a tepsit és előmelegített 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük, majd levesszük róla fóliát (ha túl sok lé lenne alatta, a felét leöntjük), megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal és fólia nélkül sütjük tovább kb 20 percig.
Rizzsel tálaltam.