Tejszínes-spárgás csirkecomb recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 db csirke felsőcomb
- 60 dkg fehér spárga
- 6 közepes újhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- só ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 dl víz
Elkészítése:
Csirkecombot megmossuk, ízlés szerint megsózzuk, majd olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. A fokhagymát rázúzzuk, aláöntjük a vizet, majd fóliával letakarjuk és kb 40 percig sütjük.
Spárgát megmetéljük, sós vízben félig megfőzzük.
Olajon megpároljuk a lecsöpögtetett spárgát és a felkarikázott hagymát a zöldjével együtt.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belereszeljük a sajt felét felöntjük a tejszínnel és addig főzzük amíg besűrűsödik.
Fóliát eltávolítjuk, ráöntjük a húsra a tejszínes spárgát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.