Tejszínes-spárgás csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes-spárgás csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db csirke felsőcomb
  • 60 dkg fehér spárga
  • 6 közepes újhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 20 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 dl víz

Elkészítése:

Csirkecombot megmossuk, ízlés szerint megsózzuk, majd olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. A fokhagymát rázúzzuk, aláöntjük a vizet, majd fóliával letakarjuk és kb 40 percig sütjük.

Spárgát megmetéljük, sós vízben félig megfőzzük.

Olajon megpároljuk a lecsöpögtetett spárgát és a felkarikázott hagymát a zöldjével együtt.

Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belereszeljük a sajt felét felöntjük a tejszínnel és addig főzzük amíg besűrűsödik.

Fóliát eltávolítjuk, ráöntjük a húsra a tejszínes spárgát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és készre sütjük.