Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes pulykatokány birsalmával recept

Tejszínes pulykatokány birsalmával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg pulykahús
    • 2 érett birsalma (birskörte is jó)
    • 2 kápia paprika
    • 2 vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 2 ek vargánya gombapor
    • 1 tk borsikafű
    • 1 tk oregáno
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, stb.)
    • 5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 5 cl konyak
    • 1 ek keményítő

    Elkészítése:

    A húst vékony csíkokra (tokányra) vágjuk.

    Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított kolozsvári szalonnát, és kissé megpirítjuk. Végül a zúzott fokhagymával együtt még 1-2 percig pirítjuk.

    Ezután hozzáadjuk a húst, beleöntjük a konyakot, sózzuk, rászórjuk a fűszereket és gombaport is. Felöntjük borral, és a hús puhulásáig fedő alatt pároljuk, néha megkeverjük.

    Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a magházától megfosztott és felaprított birsalmát, fedő alatt tovább főzzük, most már óvatosan keverjük, hogy a hús ne törjön.

    Amikor a birs elveszítette roppanósságát, hozzáadjuk a csíkokra vágott kápia paprikát, és pár percig főzzük.

    Végül a tejszínt elkeverjük a keményítővel, és hozzáöntjük a húshoz, összeforraljuk. Ha nagyon besűrűsödik, vízzel hígítjuk. Kóstolás után még sózzuk, fűszerezzük, ha szükséges.

    Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.

    A tejszínes pulykatokány birsalmával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 151 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek