Tejszínes pulykamell sült almával és rösztivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell
- só
- bors
- curry
- provence-i fűszerkeverék
- 2 dl tejszín
- 2-3 alma
- 1 ek méz
- 6 közepes burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- olaj, vaj
- 1 lime
- chili
Elkészítése:
A pulykamellfilét csíkokra vágjuk, majd vaj és olaj elkezdjük lepirítani. Közben hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt puhára pároljuk (kb 10 perc alatt), majd felengedjük a tejszínnel és készre főzzük.
Az almákat szeletelve, héjával együtt, vajon elkezdjük sütni, majd hozzáadunk 1 evőkanál mézet 2-3 perc után és enyhén rákaramellizáljuk.
A burgonyát lereszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk (15-20 percig), majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet és serpenyőben, felforrósított olajon lepényeket (rösztiket) sütünk belőle.
Tálaláskor a rösztiket és az almákat a pulyka köré helyezzük. A pulykára reszelhetünk egy kevés lime héjat és tehetünk mellé egy kevés chili paprikát is.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »