Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes pulykamell sült almával és rösztivel recept

Tejszínes pulykamell sült almával és rösztivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulykamell
    • bors
    • curry
    • provence-i fűszerkeverék
    • 2 dl tejszín
    • 2-3 alma
    • 1 ek méz
    • 6 közepes burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál liszt
    • olaj, vaj
    • 1 lime
    • chili

    Elkészítése:

    A pulykamellfilét csíkokra vágjuk, majd vaj és olaj elkezdjük lepirítani. Közben hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt puhára pároljuk (kb 10 perc alatt), majd felengedjük a tejszínnel és készre főzzük.

    Az almákat szeletelve, héjával együtt, vajon elkezdjük sütni, majd hozzáadunk 1 evőkanál mézet 2-3 perc után és enyhén rákaramellizáljuk.

    A burgonyát lereszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk (15-20 percig), majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet és serpenyőben, felforrósított olajon lepényeket (rösztiket) sütünk belőle.

    Tálaláskor a rösztiket és az almákat a pulyka köré helyezzük. A pulykára reszelhetünk egy kevés lime héjat és tehetünk mellé egy kevés chili paprikát is.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá