Tejszínes pulykamell sült almával és rösztivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell
  • bors
  • curry
  • provence-i fűszerkeverék
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 alma
  • 1 ek méz
  • 6 közepes burgonya
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj, vaj
  • 1 lime
  • chili

Elkészítése:

A pulykamellfilét csíkokra vágjuk, majd vaj és olaj elkezdjük lepirítani. Közben hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt puhára pároljuk (kb 10 perc alatt), majd felengedjük a tejszínnel és készre főzzük.

Az almákat szeletelve, héjával együtt, vajon elkezdjük sütni, majd hozzáadunk 1 evőkanál mézet 2-3 perc után és enyhén rákaramellizáljuk.

A burgonyát lereszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk (15-20 percig), majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet és serpenyőben, felforrósított olajon lepényeket (rösztiket) sütünk belőle.

Tálaláskor a rösztiket és az almákat a pulyka köré helyezzük. A pulykára reszelhetünk egy kevés lime héjat és tehetünk mellé egy kevés chili paprikát is.

Jó étvágyat hozzá!