Tejszínes mentás fehérboros pulykatallérok recept
Hozzávalók:
Főétlehez:
- 0,5 kg pulykamell
- 3 ek olívaolaj
- 3 csapott ek vaj
- só
- bors
- liszt
- 2 ek frissen aprított menta,
- 2 ek frissen aprított petrezselyemzöld
- 1,5 dl édes fehérbor
- 1 dl (növényi) tejszín
Salátához:
- 300 g kínaikel (mennyiségtől függ)
- 1 szál sárgarépa
Elkészítése:
A pulykamelleket körülbelül 1 cm vastagságúra felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ezt követően beleforgatjuk a tallérokat lisztbe (diéta esetén teljes kiőrlésűbe).
A serpenyőben az olajat forróra melegítjük, majd a lisztbe forgatott tallérjaink oldalait 2-2 percig sütjük (vigyázzunk mert gyorsan megpirul), ha készen vannak félretesszük egy tányérra és letakarjuk.
A serpenyőnkben felolvasztjuk a megjelölt mennyiségű vajat majd hozzáadjuk a fehérbort, amelyeket körülbelül 5-6 percig redukáljuk. A forralást követően a megsült pulykatallérokat beletesszük a fehérboros-vajas „mártásba”, majd hozzáöntjük a tejszínt, valamint beleszórjuk a felaprított mentát és petrezselymet. Ételünk 5 perc lassú főzést követően el is készült, tálalásra kész.
A tetszés szerint összevágott kelkáposztát 1-2 dl vízben megpároljuk. A répát zöldséghámozóval vékony szeletekre gyaluljuk. A kész kelkáposztát és a répát összedolgozzuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ajánlom diétában résztvevő személyeknek!