Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes majoránnás pulykatokány recept

Tejszínes majoránnás pulykatokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulyka apró hús
    • 1 fej hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 1 csipet só és bors
    • 1 csipet őrölt kömény
    • 1 csipet őrölt csili
    • 1 kávéskanál kapor, finomra aprítva
    • 1 kávéskanál majoránna
    • 5 cl pálinka a flambírozáshoz
    • 250 g főzőtejszín
    • 1 evőkanál keményítő
    • 1 evőkanál olaj a hagymasütéshez

    Elkészítése:

    A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Sózzuk, majd az apró pulykahúst hozzáadva, fehéredésig pároljuk. A pálinkát óvatosan hozzáöntjük, majd meggyújtjuk és tovább sütjük, amíg a láng el nem alszik. Figyelem, a pálinka magától is belobbanhat az étel forrósága miatt, ezért valami hosszabb eszközzel, vagy hurkapálcával gyújtsuk meg.

    Felöntjük tejszínnel, borsozzuk, majd hozzáadunk egy csipetnyi köményt, a majoránnát és az összenyomott fokhagymát.

    Kevés őrölt chilli is mehet bele, annyi, amennyit az ízlésünk kíván.   A kaprot majd a legvégén adjuk hozzá.

    A pulyahús körülbelül fél óra alatt készre fő, ha sűríteni szeretnék keményítővel tehetjük meg.

    Tipp:

    Minden esetben tanácsolom az étel menet közbeni kóstolását, ha szükséges, utána ízesítését.

    Libazsírban fürdetett, petrezselymes, főtt újkrumplival tálaltam, de ajánlom hozzá a galuskát is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá