Tejszínes majoránnás pulykatokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka apró hús
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 csipet só és bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet őrölt csili
  • 1 kávéskanál kapor, finomra aprítva
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 5 cl pálinka a flambírozáshoz
  • 250 g főzőtejszín
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál olaj a hagymasütéshez

Elkészítése:

A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Sózzuk, majd az apró pulykahúst hozzáadva, fehéredésig pároljuk. A pálinkát óvatosan hozzáöntjük, majd meggyújtjuk és tovább sütjük, amíg a láng el nem alszik. Figyelem, a pálinka magától is belobbanhat az étel forrósága miatt, ezért valami hosszabb eszközzel, vagy hurkapálcával gyújtsuk meg.

Felöntjük tejszínnel, borsozzuk, majd hozzáadunk egy csipetnyi köményt, a majoránnát és az összenyomott fokhagymát.

Kevés őrölt chilli is mehet bele, annyi, amennyit az ízlésünk kíván.   A kaprot majd a legvégén adjuk hozzá.

A pulyahús körülbelül fél óra alatt készre fő, ha sűríteni szeretnék keményítővel tehetjük meg.

Tipp:

Minden esetben tanácsolom az étel menet közbeni kóstolását, ha szükséges, utána ízesítését.

Libazsírban fürdetett, petrezselymes, főtt újkrumplival tálaltam, de ajánlom hozzá a galuskát is.