Tejszínes-kurkumás csirkecombok recept

Hozzávalók:
- csirkecomb (felső)
- étolaj
- egy fej vöröshagyma
- 3-4 paradicsom
- kurkuma (ízlés szerint)
- só
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 200 ml főzőtejszín
- apróra vágott kapor (ízlés szerint)
Elkészítése:
Először a csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, majd megsózzuk.
A hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, a paradicsomot pedig nagyobb kockákra.
Kevés olajon megdinszteljük a felvágott hagymát, majd beletesszük a kicsontozott csirkecombokat és fehéredésig mindkét oldalán átsütjük, majd kevés vízzel felöntjük. Utána ízesítjük sóval, őrölt borssal és kurkumával.
Fedő alatt készre főzzük (puhára), de előtte 5-10 perccel még ráöntjük a főzőtejszínt, beletesszük a kockára vágott paradicsomot és az apróra vágott kaprot, majd kevergetjük míg végleg elkészül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »