Tejszínes-kurkumás csirkecombok recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- csirkecomb (felső)
- étolaj
- egy fej vöröshagyma
- 3-4 paradicsom
- kurkuma (ízlés szerint)
- só
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 200 ml főzőtejszín
- apróra vágott kapor (ízlés szerint)
Elkészítése:
Először a csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, majd megsózzuk.
A hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, a paradicsomot pedig nagyobb kockákra.
Kevés olajon megdinszteljük a felvágott hagymát, majd beletesszük a kicsontozott csirkecombokat és fehéredésig mindkét oldalán átsütjük, majd kevés vízzel felöntjük. Utána ízesítjük sóval, őrölt borssal és kurkumával.
Fedő alatt készre főzzük (puhára), de előtte 5-10 perccel még ráöntjük a főzőtejszínt, beletesszük a kockára vágott paradicsomot és az apróra vágott kaprot, majd kevergetjük míg végleg elkészül.
Forrás: http://tundikonyha.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.