Tejszínes-kurkumás csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • csirkecomb (felső)
  • étolaj
  • egy fej vöröshagyma
  • 3-4 paradicsom
  • kurkuma (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 200 ml főzőtejszín
  • apróra vágott kapor (ízlés szerint)

Elkészítése:

Először a csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, majd megsózzuk.

A hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, a paradicsomot pedig nagyobb kockákra.

Kevés olajon megdinszteljük a felvágott hagymát, majd beletesszük a kicsontozott csirkecombokat és fehéredésig mindkét oldalán átsütjük, majd kevés vízzel felöntjük. Utána ízesítjük sóval, őrölt borssal és kurkumával.

Fedő alatt készre főzzük (puhára), de előtte 5-10 perccel még ráöntjük a főzőtejszínt, beletesszük a kockára vágott paradicsomot és az apróra vágott kaprot, majd kevergetjük míg végleg elkészül.