Tejfölös-mustáros csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 maréknyi cukorborsó és sárgarépa keveréke
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- petrezselyemzöld
- újhagyma
- só, bors
- kb 1 teáskanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- olaj
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a felkockázott, darabolt húst, a cukorborsót és a répát. Átkeverjük, kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük és addig főzzük, míg minden megpuhul.
A tejfölt, a lisztet (lisztet csak akkor, ha nem elég sűrű a ragu) és a mustárt összekeverjük, majd mikor a hús puha, felöntjük vele. Pár percig főzzük, aztán belekeverjük a préselt fokhagymát, majd megszórjuk a petrezselyemzölddel.
Aprított újhagymával és galuskával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.