Tejfölös-mustáros csirke recept
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 maréknyi cukorborsó és sárgarépa keveréke
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- petrezselyemzöld
- újhagyma
- só, bors
- kb 1 teáskanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- olaj
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a felkockázott, darabolt húst, a cukorborsót és a répát. Átkeverjük, kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük és addig főzzük, míg minden megpuhul.
A tejfölt, a lisztet (lisztet csak akkor, ha nem elég sűrű a ragu) és a mustárt összekeverjük, majd mikor a hús puha, felöntjük vele. Pár percig főzzük, aztán belekeverjük a préselt fokhagymát, majd megszórjuk a petrezselyemzölddel.
Aprított újhagymával és galuskával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









