Tejfölös-medvehagymás rántott pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 szelet pulykamellfilé
- 6 csipet só
- 6 csipet bors
- 2 ek tejföl
- 1 tk medvehagyma pesto
- 2 ek liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek zsemlemorzsa
- 4 dl olaj
Elkészítése:
A hússzeletek mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A tejfölben elkeverjük a medvehagyma pestot és vastagon bekenjük vele a hússzeleteket. Folpackkal lefedjük és 25-30 percre félretesszük.
A panírozás szokásos módon történik először lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában forgatjuk és közepes lángon az olajban szép aranybarnára sütjük.
Még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Medvehagyma pesto hiányában ehhez a mennyiséghez 3 gerezd reszelt fokhagyma is megfelel.
Minden évben tavasszal készítek medvehagyma pestot és bármikor ha rákívánunk csak ki kell nyitnom a hűtőm.
https://receptneked.hu/befozes/daralt-medvehagyma-pesto-alap/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »