Tejfölös-medvehagymás rántott pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 szelet pulykamellfilé
- 6 csipet só
- 6 csipet bors
- 2 ek tejföl
- 1 tk medvehagyma pesto
- 2 ek liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek zsemlemorzsa
- 4 dl olaj
Elkészítése:
A hússzeletek mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A tejfölben elkeverjük a medvehagyma pestot és vastagon bekenjük vele a hússzeleteket. Folpackkal lefedjük és 25-30 percre félretesszük.
A panírozás szokásos módon történik először lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában forgatjuk és közepes lángon az olajban szép aranybarnára sütjük.
Még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Medvehagyma pesto hiányában ehhez a mennyiséghez 3 gerezd reszelt fokhagyma is megfelel.
Minden évben tavasszal készítek medvehagyma pestot és bármikor ha rákívánunk csak ki kell nyitnom a hűtőm.
https://receptneked.hu/befozes/daralt-medvehagyma-pesto-alap/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »