Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös gombamártással sült hagymás csirkecomb recept

Tejfölös gombamártással sült hagymás csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Húshoz:

    • 8 csirke felső comb
    • só ízlés szerint
    • 1,5 dl napraforgó olaj
    • 1,5 dl fehérbor
    • 2 közepes vöröshagyma

    Tejfölös gombához:

    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 1 gombakonzerv
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 3 dl tejföl
    • petrezselyem ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húst megmossuk és besózzuk. Olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.

    A bort aláöntjük, a hagymát a húsra szeleteljük, és alufóliával letakarva 190 fokos előmelegített sütőben sütjük.

    Közben a szeletelt gombát olajon megpirítjuk, kissé megsózzuk, fűszerezzük. Meghintjük liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd a tejfölt ráöntjük. Kevergetve főzzük pár percig, és besűrűsítjük, majd felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

    Ezt a sűrű gombamártást a félig puha csirkecombra kenjük, majd a sütőbe visszatolva fedetlenül készre sütjük.

    A tejfölös gombamártással sült hagymás csirkecomb kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 170 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá