Tejfölös gombamártással sült hagymás csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Húshoz:
- 8 csirke felső comb
- só ízlés szerint
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1,5 dl fehérbor
- 2 közepes vöröshagyma
Tejfölös gombához:
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 gombakonzerv
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 csapott ek finomliszt
- 3 dl tejföl
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítése:
A húst megmossuk és besózzuk. Olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.
A bort aláöntjük, a hagymát a húsra szeleteljük, és alufóliával letakarva 190 fokos előmelegített sütőben sütjük.
Közben a szeletelt gombát olajon megpirítjuk, kissé megsózzuk, fűszerezzük. Meghintjük liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd a tejfölt ráöntjük. Kevergetve főzzük pár percig, és besűrűsítjük, majd felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Ezt a sűrű gombamártást a félig puha csirkecombra kenjük, majd a sütőbe visszatolva fedetlenül készre sütjük.
A tejfölös gombamártással sült hagymás csirkecomb kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


