Tejfölös gombamártással sült hagymás csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húshoz:
- 8 csirke felső comb
- só ízlés szerint
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1,5 dl fehérbor
- 2 közepes vöröshagyma
Tejfölös gombához:
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 gombakonzerv
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 csapott ek finomliszt
- 3 dl tejföl
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítése:
A húst megmossuk és besózzuk. Olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.
A bort aláöntjük, a hagymát a húsra szeleteljük, és alufóliával letakarva 190 fokos előmelegített sütőben sütjük.
Közben a szeletelt gombát olajon megpirítjuk, kissé megsózzuk, fűszerezzük. Meghintjük liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd a tejfölt ráöntjük. Kevergetve főzzük pár percig, és besűrűsítjük, majd felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Ezt a sűrű gombamártást a félig puha csirkecombra kenjük, majd a sütőbe visszatolva fedetlenül készre sütjük.
A tejfölös gombamártással sült hagymás csirkecomb kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »