Tejfölös gombamártással sült hagymás csirkecomb recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Húshoz:
- 8 csirke felső comb
- só ízlés szerint
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1,5 dl fehérbor
- 2 közepes vöröshagyma
Tejfölös gombához:
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 gombakonzerv
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 csapott ek finomliszt
- 3 dl tejföl
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítése:
A húst megmossuk és besózzuk. Olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.
A bort aláöntjük, a hagymát a húsra szeleteljük, és alufóliával letakarva 190 fokos előmelegített sütőben sütjük.
Közben a szeletelt gombát olajon megpirítjuk, kissé megsózzuk, fűszerezzük. Meghintjük liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd a tejfölt ráöntjük. Kevergetve főzzük pár percig, és besűrűsítjük, majd felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Ezt a sűrű gombamártást a félig puha csirkecombra kenjük, majd a sütőbe visszatolva fedetlenül készre sütjük.
A tejfölös gombamártással sült hagymás csirkecomb kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 170 kcal
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 12 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.