Tejfölös gombamártással sült hagymás csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Húshoz:

  • 8 csirke felső comb
  • só ízlés szerint
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 közepes vöröshagyma

Tejfölös gombához:

  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 1 gombakonzerv
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 3 dl tejföl
  • petrezselyem ízlés szerint

Elkészítése:

A húst megmossuk és besózzuk. Olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.

A bort aláöntjük, a hagymát a húsra szeleteljük, és alufóliával letakarva 190 fokos előmelegített sütőben sütjük.

Közben a szeletelt gombát olajon megpirítjuk, kissé megsózzuk, fűszerezzük. Meghintjük liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd a tejfölt ráöntjük. Kevergetve főzzük pár percig, és besűrűsítjük, majd felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

Ezt a sűrű gombamártást a félig puha csirkecombra kenjük, majd a sütőbe visszatolva fedetlenül készre sütjük.