Szezámmagos csirkemell sült tésztával recept
Hozzávalók:
Sült tészta:
- 40 dkg spagetti tészta
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 3-4 csepp szójaszósz
- 1 csipet kínai fűszerkeverék
- só
- kb 2-3 dl víz
- 1 dl olaj
Szezámmagos csirke:
- 40 dkg csirkemell
- 10 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- kb 2 dl víz
- késhegyni szódabikarbóna
- 2 csapott teás kanál étkezési keményítő
- olaj a sütéshez
- 5 evőkanál méz
- 3 evőkanál ketchup
- 1 csapott kávés kanál darált chilipaprika (aki nem szereti a csípőset kihagyhatja)
- 2 evőkanál szezámmag
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és egy tálba helyezzük. Erre rászórunk egy csapott teáskanál étkezési keményítőt és jól összeforgatjuk. Ameddig a tésztát elkészítjük a húst a hűtőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a keményítő megpuhítja húst.
A tésztát kerámia vagy teflon bevonatos wokba helyezzük, ráöntjük az olajat és hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát. Ezeket jól összesütjük, addig ameddig a tészta barnás lesz. Ezután hozzáadjuk a sót, a kínai fűszerkeveréket, a szójaszószt és felöntjük vízzel.
Fedő alatt puhára főzzük, ha kell öntsünk még hozzá vizet de a lényeg az, hogy mire a tészta megpuhul ne maradjon alatta folyadék, mindet el kell főnie.
A húst bundáját elkészítjük. A tojást a sóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, 1 csapott teáskanál étkezési keményítőt és a víz folyamatos hozzáadásával csomómentes, sűrű palacsintatésztát készítünk.
A hús kockákat lemossuk, lecsöpögtetjük és a tésztába öntjük, jól összekavarjuk és olajsütőben vagy bő olajban aranybarnára sütjük. Egyesével és óvatosan helyezzük a forró olajba, hogy szépen felhólyagosodjon a bunda.
A sülthúsokat papírtörlőre helyezzük, leitatjuk róla az olajat. A mézet, ketchupot, chilipaprikát és a szezámmagot egy tálban összekeverjük, majd a sült húsokat ebben a szószban meghempergetjük.
A mártott falatkákat külön edénybe tesszük. Tálaláskor káposztával, répával díszíthetjük a tányért.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









