Szezámmagos csirkemell sült tésztával recept

Hozzávalók:
Sült tészta:
- 40 dkg spagetti tészta
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 3-4 csepp szójaszósz
- 1 csipet kínai fűszerkeverék
- só
- kb 2-3 dl víz
- 1 dl olaj
Szezámmagos csirke:
- 40 dkg csirkemell
- 10 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- kb 2 dl víz
- késhegyni szódabikarbóna
- 2 csapott teás kanál étkezési keményítő
- olaj a sütéshez
- 5 evőkanál méz
- 3 evőkanál ketchup
- 1 csapott kávés kanál darált chilipaprika (aki nem szereti a csípőset kihagyhatja)
- 2 evőkanál szezámmag
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és egy tálba helyezzük. Erre rászórunk egy csapott teáskanál étkezési keményítőt és jól összeforgatjuk. Ameddig a tésztát elkészítjük a húst a hűtőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a keményítő megpuhítja húst.
A tésztát kerámia vagy teflon bevonatos wokba helyezzük, ráöntjük az olajat és hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát. Ezeket jól összesütjük, addig ameddig a tészta barnás lesz. Ezután hozzáadjuk a sót, a kínai fűszerkeveréket, a szójaszószt és felöntjük vízzel.
Fedő alatt puhára főzzük, ha kell öntsünk még hozzá vizet de a lényeg az, hogy mire a tészta megpuhul ne maradjon alatta folyadék, mindet el kell főnie.
A húst bundáját elkészítjük. A tojást a sóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, 1 csapott teáskanál étkezési keményítőt és a víz folyamatos hozzáadásával csomómentes, sűrű palacsintatésztát készítünk.
A hús kockákat lemossuk, lecsöpögtetjük és a tésztába öntjük, jól összekavarjuk és olajsütőben vagy bő olajban aranybarnára sütjük. Egyesével és óvatosan helyezzük a forró olajba, hogy szépen felhólyagosodjon a bunda.
A sülthúsokat papírtörlőre helyezzük, leitatjuk róla az olajat. A mézet, ketchupot, chilipaprikát és a szezámmagot egy tálban összekeverjük, majd a sült húsokat ebben a szószban meghempergetjük.
A mártott falatkákat külön edénybe tesszük. Tálaláskor káposztával, répával díszíthetjük a tányért.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »