Szezámmagos csirke pirított tésztával recept
Hozzávalók:
Csirke:
- 40 dkg csirkemell filé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál étkezési keményítő
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- só
- víz, amennyit felvesz
Máz:
- 5 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál méz
- ízlés szerint chilipor
- 3 evőkanál szezámmag
Tészta:
- 1 csomag spagetti tészta
- 2 nagyobb fej lilahagyma
- 3 árgarépa
- fél csésze zöldborsó
- 3 evőkanál szójaszósz
- só, bors
- 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A csirkemellet feldaraboljuk kis kockára.
A bunda hozzávalóit egy tálban összekeverjük annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, hagyjuk egy kicsit állni, míg a mázat elkészítjük.
A mázhoz hozzávalóit jól összekeverjük.
A tésztát kifőzzük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a répát felszeleteljük és megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a zöldborsót mikor már majd nem puha és fűszerezzük.
A kész tésztát összekeverjük a már megpirított zöldségekkel, majd hozzáadjuk a szójaszószt.
Forró olajban világosbarnára sütjük a csirkemellet, majd még melegen beleforgatjuk a mázba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









