Szezámmagos csirke pirított tésztával recept

Hozzávalók:
Csirke:
- 40 dkg csirkemell filé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- só
- víz, amennyit felvesz
Máz:
- 5 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál méz
- ízlés szerint chilipor
- 3 evőkanál szezámmag
Tészta:
- 1 csomag spagetti tészta
- 2 nagyobb fej lilahagyma
- 3 árgarépa
- fél csésze zöldborsó
- 3 evőkanál szójaszósz
- só, bors
- 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A csirkemellet feldaraboljuk kis kockára.
A bunda hozzávalóit egy tálban összekeverjük annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, hagyjuk egy kicsit állni, míg a mázat elkészítjük.
A mázhoz hozzávalóit jól összekeverjük.
A tésztát kifőzzük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a répát felszeleteljük és megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a zöldborsót mikor már majd nem puha és fűszerezzük.
A kész tésztát összekeverjük a már megpirított zöldségekkel, majd hozzáadjuk a szójaszószt.
Forró olajban világosbarnára sütjük a csirkemellet, majd még melegen beleforgatjuk a mázba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »