Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szecsuáni kacsa falatok recept

Szecsuáni kacsa falatok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg kacsahús
    • 1 kaliforniai paprika
    • 2 lila hagyma
    • 1 sárgarépa
    • 1/4 fej káposzta
    • 50 dkg laskagomba
    • 3 ek olívaolaj

    Páchoz:

    • 1 ek currypor
    • 1 tk őrölt gyömbér
    • 1 ek keményítő
    • 4 ek szójaszósz
    • 1 kk porcukor
    • 1 ek almaecet (6%-os)
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 kk őrölt szecsuani bors
    • 2-3 ek csiliszósz, piri-piri
    • 3 gerezd áttört fokhagyma
    • 3 ek víz
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    A kacsahúst (nálam egy kacsa combjai és melle volt) lebőrözzük, kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk.

    A pác hozzávalóit összekeverjük, a húsra öntjük, elkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.

    A paprikát, a sárgarépát és a gombát vékony csíkokra, a lila hagymát és a káposztát nagyobb darabokra felaprítjuk.

    Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben 1 ek olajat forrósítunk, erős tűzön elkezdjük pirítani a káposztát és a lila hagymát. Ha kész, kiszedjük és félretesszük.

    Újabb 1 ek olajat forrósítunk, amin a sárgarépát és a paprikát megpirítjuk. Ezután a harmadik ek olajon megpirítjuk a gombát is. Ha kész, ezt is félretesszük. A zöldségeket nem kell sokáig pirítani, akkor finom, ha roppanósak maradnak.

    Amikor a zöldségekkel elkészültünk, erős tűzön megpirítjuk a bepácolt húst.

    Sűrűn kevergetve készre sütjük, végül összekeverjük a megpirított zöldségekkel.

    Párolt rizzsel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá