Szecsuáni kacsa falatok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg kacsahús
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 lila hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1/4 fej káposzta
  • 50 dkg laskagomba
  • 3 ek olívaolaj

Páchoz:

  • 1 ek currypor
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 ek keményítő
  • 4 ek szójaszósz
  • 1 kk porcukor
  • 1 ek almaecet (6%-os)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk őrölt szecsuani bors
  • 2-3 ek csiliszósz, piri-piri
  • 3 gerezd áttört fokhagyma
  • 3 ek víz
  • 1 kk só

Elkészítése:

A kacsahúst (nálam egy kacsa combjai és melle volt) lebőrözzük, kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk.

A pác hozzávalóit összekeverjük, a húsra öntjük, elkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.

A paprikát, a sárgarépát és a gombát vékony csíkokra, a lila hagymát és a káposztát nagyobb darabokra felaprítjuk.

Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben 1 ek olajat forrósítunk, erős tűzön elkezdjük pirítani a káposztát és a lila hagymát. Ha kész, kiszedjük és félretesszük.

Újabb 1 ek olajat forrósítunk, amin a sárgarépát és a paprikát megpirítjuk. Ezután a harmadik ek olajon megpirítjuk a gombát is. Ha kész, ezt is félretesszük. A zöldségeket nem kell sokáig pirítani, akkor finom, ha roppanósak maradnak.

Amikor a zöldségekkel elkészültünk, erős tűzön megpirítjuk a bepácolt húst.

Sűrűn kevergetve készre sütjük, végül összekeverjük a megpirított zöldségekkel.

Párolt rizzsel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.