Hozzávalók:
Páchoz:
Elkészítése:
A kacsahúst (nálam egy kacsa combjai és melle volt) lebőrözzük, kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk.
A pác hozzávalóit összekeverjük, a húsra öntjük, elkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A paprikát, a sárgarépát és a gombát vékony csíkokra, a lila hagymát és a káposztát nagyobb darabokra felaprítjuk.
Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben 1 ek olajat forrósítunk, erős tűzön elkezdjük pirítani a káposztát és a lila hagymát. Ha kész, kiszedjük és félretesszük.
Újabb 1 ek olajat forrósítunk, amin a sárgarépát és a paprikát megpirítjuk. Ezután a harmadik ek olajon megpirítjuk a gombát is. Ha kész, ezt is félretesszük. A zöldségeket nem kell sokáig pirítani, akkor finom, ha roppanósak maradnak.
Amikor a zöldségekkel elkészültünk, erős tűzön megpirítjuk a bepácolt húst.
Sűrűn kevergetve készre sütjük, végül összekeverjük a megpirított zöldségekkel.
Párolt rizzsel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.