Sült pulykamell csíkok recept

Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamell
- 1 evőkanál só
- ízlás szerint bors (kb 2 teáskanál)
- 20 dkg édesburgonya
- 10 dkg kelbimbó
- 1 evőkanál ketchup
- kevés chili
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 narancs leve
- pár csepp szójaszósz
- kevés mézet( kb 1 teáskanál)
- 5 dkg bacon
Elkészítése:
A pulykamellet szeletekre vágom, sóval és borssal ízesítem. Állni hagyom, addig az édesburgonyát meghámozom, hosszúkásra vágom és felteszem sós, borsos vízben főni.
A kelbimbókat megpucoltam és szintén feltettem külön sós, borsos vízben főni.
A szószhoz ketchupot, kevés chilit, fokhagymát, narancslevet, pár csepp szójaszószt és kevéske mézet raktam. Összekevertem, érni hagytam az ízeket, majd átpasszíroztam.
Amikor a zöldségek megfőttek, leöntöttem róluk a levet.
A husit és a bacont elkezdtem kisütni. Amikor megsült, picit hagytam állni a húst és felcsíkoztam.
A tányérra helyeztem kisebb adagokat a szószból és egy kanál segítségével elhúztam a tányéron. Az édesburgonya szálakat ráhelyeztem a félbevágott kelbimbóval, sült pulykamellel együtt, kevés bacon chipssel és frissen őrölt borssal megszórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »