Sült pulykamell csíkok recept

Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamell
- 1 evőkanál só
- ízlás szerint bors (kb 2 teáskanál)
- 20 dkg édesburgonya
- 10 dkg kelbimbó
- 1 evőkanál ketchup
- kevés chili
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 narancs leve
- pár csepp szójaszósz
- kevés mézet( kb 1 teáskanál)
- 5 dkg bacon
Elkészítése:
A pulykamellet szeletekre vágom, sóval és borssal ízesítem. Állni hagyom, addig az édesburgonyát meghámozom, hosszúkásra vágom és felteszem sós, borsos vízben főni.
A kelbimbókat megpucoltam és szintén feltettem külön sós, borsos vízben főni.
A szószhoz ketchupot, kevés chilit, fokhagymát, narancslevet, pár csepp szójaszószt és kevéske mézet raktam. Összekevertem, érni hagytam az ízeket, majd átpasszíroztam.
Amikor a zöldségek megfőttek, leöntöttem róluk a levet.
A husit és a bacont elkezdtem kisütni. Amikor megsült, picit hagytam állni a húst és felcsíkoztam.
A tányérra helyeztem kisebb adagokat a szószból és egy kanál segítségével elhúztam a tányéron. Az édesburgonya szálakat ráhelyeztem a félbevágott kelbimbóval, sült pulykamellel együtt, kevés bacon chipssel és frissen őrölt borssal megszórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »