Sült pulykamell csíkok recept
Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamell
- 1 evőkanál só
- ízlás szerint bors (kb 2 teáskanál)
- 20 dkg édesburgonya
- 10 dkg kelbimbó
- 1 evőkanál ketchup
- kevés chili
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 narancs leve
- pár csepp szójaszósz
- kevés mézet( kb 1 teáskanál)
- 5 dkg bacon
Elkészítése:
A pulykamellet szeletekre vágom, sóval és borssal ízesítem. Állni hagyom, addig az édesburgonyát meghámozom, hosszúkásra vágom és felteszem sós, borsos vízben főni.
A kelbimbókat megpucoltam és szintén feltettem külön sós, borsos vízben főni.
A szószhoz ketchupot, kevés chilit, fokhagymát, narancslevet, pár csepp szójaszószt és kevéske mézet raktam. Összekevertem, érni hagytam az ízeket, majd átpasszíroztam.
Amikor a zöldségek megfőttek, leöntöttem róluk a levet.
A husit és a bacont elkezdtem kisütni. Amikor megsült, picit hagytam állni a húst és felcsíkoztam.
A tányérra helyeztem kisebb adagokat a szószból és egy kanál segítségével elhúztam a tányéron. Az édesburgonya szálakat ráhelyeztem a félbevágott kelbimbóval, sült pulykamellel együtt, kevés bacon chipssel és frissen őrölt borssal megszórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









