Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült libacomb sütőtökös tócsnival recept

Sült libacomb sütőtökös tócsnival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Sült libacomb:

    • 2 libacomb
    • 2 dl libazsír
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • őrölt fehér bors
    • 1 mk kakukkfű
    • 1 mk rozmaring
    • 1,5 dl fehérbor

    Sütőtökös tócsni:

    • 20 dkg sütőtök
    • 20 dkg krumpli
    • 1 púpozott ek kukoricaliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • őrölt fehér bors
    • 3-4 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A combokat alaposan nézzük át, távolítsuk el a tokokat, majd mossuk meg, és töröljük szárazra. Ezután alaposan sózzuk be, és hagyjuk kb. fél órát állni.

    A libazsírt olvasszuk fel, majd keverjünk hozzá egy kevés sót, az őrölt borsot, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a vékonyra leszeletelt fokhagymát. Ezután forgassuk bele az előzőleg már besózott combokat, majd fedjük le a tálat, és tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják.

    A bepácolt combokat tegyük bele egy tepsibe, majd öntsük alá a bort, és a húsra a pácot. Ezután fóliával fedjük le a tepsit.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. másfél óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, és villával szedjük ki a zsírból a fokhagymaszeleteket, majd a combokat helyezzük vissza a sütőbe, és néha meglocsolva süssük szép pirosra a combokat. (A fokhagymát azért érdemes kiszedni, mert sütés közben nagyon megsül, és keserű lesz!)

    A sütőtököt és a krumplit nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, majd enyhén sózzuk, és hagyjuk kb. 30 percig állni. Ezután alaposan nyomjuk ki a levét, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, adjuk hozzá a kukoricalisztet és a tojást, majd keverjük alaposan össze.

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd tegyünk bele evőkanálnyi halmokat a masszából. Mindegyiket nyomjuk, lapítsuk le a kanállal, majd kisebb lángon, óvatosan többször átfordítva süssük készre.

    Ezután szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és tálalásig tartsuk melegen.

    Tálaláskor tegyük a tányérra a sült libacombot, majd helyezzük mellé a sütőtökös tócsnit, és ízlés szerint lila hagyma chutneyval kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá