Hozzávalók:
Sült libacomb:
Sütőtökös tócsni:
Elkészítése:
A combokat alaposan nézzük át, távolítsuk el a tokokat, majd mossuk meg, és töröljük szárazra. Ezután alaposan sózzuk be, és hagyjuk kb. fél órát állni.
A libazsírt olvasszuk fel, majd keverjünk hozzá egy kevés sót, az őrölt borsot, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a vékonyra leszeletelt fokhagymát. Ezután forgassuk bele az előzőleg már besózott combokat, majd fedjük le a tálat, és tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják.
A bepácolt combokat tegyük bele egy tepsibe, majd öntsük alá a bort, és a húsra a pácot. Ezután fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. másfél óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, és villával szedjük ki a zsírból a fokhagymaszeleteket, majd a combokat helyezzük vissza a sütőbe, és néha meglocsolva süssük szép pirosra a combokat. (A fokhagymát azért érdemes kiszedni, mert sütés közben nagyon megsül, és keserű lesz!)
A sütőtököt és a krumplit nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, majd enyhén sózzuk, és hagyjuk kb. 30 percig állni. Ezután alaposan nyomjuk ki a levét, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, adjuk hozzá a kukoricalisztet és a tojást, majd keverjük alaposan össze.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd tegyünk bele evőkanálnyi halmokat a masszából. Mindegyiket nyomjuk, lapítsuk le a kanállal, majd kisebb lángon, óvatosan többször átfordítva süssük készre.
Ezután szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor tegyük a tányérra a sült libacombot, majd helyezzük mellé a sütőtökös tócsnit, és ízlés szerint lila hagyma chutneyval kínáljuk.