Sült csirkecombok legyező burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 6 db nagyobb burgonya
- só
- 1 mk szárnyas fűszer
- 1 ek durvára darált bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 mk. chili pehely vagy 1 db chili paprika
- fokhagyma por
- ½ dl olaj
- 20 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg paraszt kolbász
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk, fűszerezzük a köménnyel, szárnyas fűszerkeverékkel, durvára darált borssal, apróra vágott chilivel, fokhagyma porral. Ráöntjük az olajat és alaposan összeforgatjuk. Tegyük 1-2 órára a hűtőbe, de ha módunk van rá előző nap is befűszerezhetjük a combokat.
A burgonyákat megtisztítjuk, kb. fél centinként legyezőszerűen bevagdossuk a burgonya háromnegyed részéig. A szalonnát és a kolbászt vékony szeletekre vágjuk és felváltva a burgonya bevágásaiba tesszük.
A csirkecombokat és a burgonyákat tepsibe tesszük, lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb 50-60 percet sütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »