Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkecombok legyező burgonyával recept

Sült csirkecombok legyező burgonyával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 csirkecomb
    • 6 db nagyobb burgonya
    • 1 mk szárnyas fűszer
    • 1 ek durvára darált bors
    • 1 mk őrölt kömény
    • 1 mk. chili pehely vagy 1 db chili paprika
    • fokhagyma por
    • ½ dl olaj
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg paraszt kolbász

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk, fűszerezzük a köménnyel, szárnyas fűszerkeverékkel, durvára darált borssal, apróra vágott chilivel, fokhagyma porral. Ráöntjük az olajat és alaposan összeforgatjuk. Tegyük 1-2 órára a hűtőbe, de ha módunk van rá előző nap is befűszerezhetjük a combokat.

    A burgonyákat megtisztítjuk, kb. fél centinként legyezőszerűen bevagdossuk a burgonya háromnegyed részéig. A szalonnát és a kolbászt vékony szeletekre vágjuk és felváltva a burgonya bevágásaiba tesszük.

    A csirkecombokat és a burgonyákat tepsibe tesszük, lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb 50-60 percet sütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

    Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá