Sült csirkecombok legyező burgonyával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sült csirkecombok legyező burgonyával

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 6 db nagyobb burgonya
  • 1 mk szárnyas fűszer
  • 1 ek durvára darált bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 mk. chili pehely vagy 1 db chili paprika
  • fokhagyma por
  • ½ dl olaj
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg paraszt kolbász

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk, fűszerezzük a köménnyel, szárnyas fűszerkeverékkel, durvára darált borssal, apróra vágott chilivel, fokhagyma porral. Ráöntjük az olajat és alaposan összeforgatjuk. Tegyük 1-2 órára a hűtőbe, de ha módunk van rá előző nap is befűszerezhetjük a combokat.

A burgonyákat megtisztítjuk, kb. fél centinként legyezőszerűen bevagdossuk a burgonya háromnegyed részéig. A szalonnát és a kolbászt vékony szeletekre vágjuk és felváltva a burgonya bevágásaiba tesszük.

A csirkecombokat és a burgonyákat tepsibe tesszük, lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb 50-60 percet sütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!