Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirke joghurtos szósszal recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg-os csirke, de vehetünk csak combokat, szárnyat, amit szeret a család
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 dkg vaj
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kakukkfű ág
    • 1 dl édes fehérbor
    • 2 dl főzőjoghurt
    • 1,25 dl főzőtejszín
    • 1 citrom
    • 2 evőkanál liszt
    • őrölt bors

    Elkészítése:
    A csirkét feldaraboljuk (mondjuk én inkább csak csirkecombból, alsó-felső együtt szoktam csinálni). A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk. A csirkét az olaj-vaj forró keverékében, serpenyőben megforgatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. A borral meglocsoljuk, újra fűszerezzük, lefedjük és időnként megkeverve puhára főzzük. (Ha túlságosan elfőne a leve, adhatunk még hozzá kevés bort vagy vizet.)A csirkét kivesszük, tepsibe tesszük. A joghurtot a főzőtejszínnel, a citromlével és a liszttel simára keverjük. A boros lével a csirkét meglocsoljuk, ráöntjük a joghurtos szószt, és meleg sütőben pirosra sütjük.
    Eddig mindenki imádta, az anyósomat levettem vele a lábáról.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá