Sült csirke joghurtos szósszal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,2 kg-os csirke, de vehetünk csak combokat, szárnyat, amit szeret a család
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kakukkfű ág
  • 1 dl édes fehérbor
  • 2 dl főzőjoghurt
  • 1,25 dl főzőtejszín
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál liszt
  • őrölt bors

Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk (mondjuk én inkább csak csirkecombból, alsó-felső együtt szoktam csinálni). A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk. A csirkét az olaj-vaj forró keverékében, serpenyőben megforgatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. A borral meglocsoljuk, újra fűszerezzük, lefedjük és időnként megkeverve puhára főzzük. (Ha túlságosan elfőne a leve, adhatunk még hozzá kevés bort vagy vizet.)A csirkét kivesszük, tepsibe tesszük. A joghurtot a főzőtejszínnel, a citromlével és a liszttel simára keverjük. A boros lével a csirkét meglocsoljuk, ráöntjük a joghurtos szószt, és meleg sütőben pirosra sütjük.
Eddig mindenki imádta, az anyósomat levettem vele a lábáról.