Spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell recept

Hozzávalók:
- 4 darab csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
- só
- bors
- 12 dkg krémsajt
- 10 gramm parmezán reszelve
- 2 evőkanál majonéz
- 10 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 teáskanál chilipehely
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, alsó-felső sütéssel.
Egy kicsi edényben keverjük össze a a fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. A húsokba vágjunk 1-1 mély zsebet. Arra figyeljünk, hogy ne vágjuk át teljesen!
A húsok mindkét felét locsoljuk meg kevés olajjal és az előzőleg összekevert fűszerrel alaposan dörzsöljük be, majd tegyük sütőpapíros tepsibe.
A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, a parmezánt, a majonézet, az apróra vágott spenótot, a zúzott fokhagymát és a chilit. Kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor sózzuk még.
A tölteléket töltsük a húsokba vágott zsebekbe.
A megtöltött húsokat toljuk be az előmelegített sütőbe kb 25-30 percre vagy amíg a hús át nem sül teljesen.
Tálaljuk salátával vagy más, tetszés szerinti körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »