Spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell recept

Hozzávalók:
- 4 darab csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
- só
- bors
- 12 dkg krémsajt
- 10 gramm parmezán reszelve
- 2 evőkanál majonéz
- 10 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 teáskanál chilipehely
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, alsó-felső sütéssel.
Egy kicsi edényben keverjük össze a a fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. A húsokba vágjunk 1-1 mély zsebet. Arra figyeljünk, hogy ne vágjuk át teljesen!
A húsok mindkét felét locsoljuk meg kevés olajjal és az előzőleg összekevert fűszerrel alaposan dörzsöljük be, majd tegyük sütőpapíros tepsibe.
A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, a parmezánt, a majonézet, az apróra vágott spenótot, a zúzott fokhagymát és a chilit. Kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor sózzuk még.
A tölteléket töltsük a húsokba vágott zsebekbe.
A megtöltött húsokat toljuk be az előmelegített sütőbe kb 25-30 percre vagy amíg a hús át nem sül teljesen.
Tálaljuk salátával vagy más, tetszés szerinti körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »