Spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell recept
Hozzávalók:
- 4 darab csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
- só
- bors
- 12 dkg krémsajt
- 10 gramm parmezán reszelve
- 2 evőkanál majonéz
- 10 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 teáskanál chilipehely
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, alsó-felső sütéssel.
Egy kicsi edényben keverjük össze a a fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. A húsokba vágjunk 1-1 mély zsebet. Arra figyeljünk, hogy ne vágjuk át teljesen!
A húsok mindkét felét locsoljuk meg kevés olajjal és az előzőleg összekevert fűszerrel alaposan dörzsöljük be, majd tegyük sütőpapíros tepsibe.
A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, a parmezánt, a majonézet, az apróra vágott spenótot, a zúzott fokhagymát és a chilit. Kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor sózzuk még.
A tölteléket töltsük a húsokba vágott zsebekbe.
A megtöltött húsokat toljuk be az előmelegített sütőbe kb 25-30 percre vagy amíg a hús át nem sül teljesen.
Tálaljuk salátával vagy más, tetszés szerinti körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









