Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell recept

Spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 darab csirkemellfilé
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
    • bors
    • 12 dkg krémsajt
    • 10 gramm parmezán reszelve
    • 2 evőkanál majonéz
    • 10 dkg friss spenót
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 0,5 teáskanál chilipehely

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 190 fokra, alsó-felső sütéssel.

    Egy kicsi edényben keverjük össze a a fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. A húsokba vágjunk 1-1 mély zsebet. Arra figyeljünk, hogy ne vágjuk át teljesen!

    A húsok mindkét felét locsoljuk meg kevés olajjal és az előzőleg összekevert fűszerrel alaposan dörzsöljük be, majd tegyük sütőpapíros tepsibe.

    A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, a parmezánt, a majonézet, az apróra vágott spenótot, a zúzott fokhagymát és a chilit. Kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor sózzuk még.

    A tölteléket töltsük a húsokba vágott zsebekbe.

    A megtöltött húsokat toljuk be az előmelegített sütőbe kb 25-30 percre vagy amíg a hús át nem sül teljesen.

    Tálaljuk salátával vagy más, tetszés szerinti körettel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá