Spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
  • bors
  • 12 dkg krémsajt
  • 10 gramm parmezán reszelve
  • 2 evőkanál majonéz
  • 10 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 teáskanál chilipehely

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra, alsó-felső sütéssel.

Egy kicsi edényben keverjük össze a a fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. A húsokba vágjunk 1-1 mély zsebet. Arra figyeljünk, hogy ne vágjuk át teljesen!

A húsok mindkét felét locsoljuk meg kevés olajjal és az előzőleg összekevert fűszerrel alaposan dörzsöljük be, majd tegyük sütőpapíros tepsibe.

A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, a parmezánt, a majonézet, az apróra vágott spenótot, a zúzott fokhagymát és a chilit. Kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor sózzuk még.

A tölteléket töltsük a húsokba vágott zsebekbe.

A megtöltött húsokat toljuk be az előmelegített sütőbe kb 25-30 percre vagy amíg a hús át nem sül teljesen.

Tálaljuk salátával vagy más, tetszés szerinti körettel.