Spenótos csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús
- 5 dkg olaj
- 2 dl paradicsomlé
- 50 dkg spenót
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél citrom
- 1 kis dobozos tejföl
- 1 kanál liszt
- só
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt megtisztított csirkét, megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, majd egy kanál liszttel lehintjük és felengedjük paradicsomlével.
A spenótot forró sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük, a leveleket egészben hagyva hozzákeverjük a csirkéhez. Apróra vágott fokhagymával és pár csepp citromlével ízesítjük.
Tálalásnál a spenótra tesszük a csirkét, majd tejföllel meglocsoljuk és citromkarikákkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »