Spenótos csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús
- 5 dkg olaj
- 2 dl paradicsomlé
- 50 dkg spenót
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél citrom
- 1 kis dobozos tejföl
- 1 kanál liszt
- só
Elkészítése: A hagymát apró kockákra vágjuk, majd olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt megtisztított csirkét, megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, majd egy kanál liszttel lehintjük és felengedjük paradicsomlével. A spenótot forró sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük, a leveleket egészben hagyva hozzákeverjük a csirkéhez. Apróra vágott fokhagymával és pár csepp citromlével ízesítjük. Tálalásnál a spenótra tesszük a csirkét, majd tejföllel meglocsoljuk és citromkarikákkal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »