Spárgás-sárgarépás csirkemellragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 csomag zöldspárga
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 fej lilahagyma
- 1 kisebb marék friss bazsalikom
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- só
- 1 tk ételízesítő
- őrölt színes bors
- 1 ek olívaolaj
- 3 dkg vaj
- 0,5 dl fehérbor
Elkészítése:
A csirkemellet vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A spárga szárát hajlítsuk meg, hogy a fás része letörjön, majd vágjuk fel kb két centis darabokra és a bimbókat tegyük félre. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb kockákra. A bazsalikomot és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott hagymát és pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, majd addig süssük míg a hús kifehéredik. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát és a spárga feldarabolt szárrészét, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, forgassuk alaposan össze, végül pedig öntsük fel a borral.
Ezután félig lefedve, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a spárgabimbókat, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal és a petrezselyemzölddel, majd pároljuk roppanósra a a zöldségeket (ekkor már ne fedjük le a serpenyőt, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön).
Közben készítsünk mellé ízlés szerint köretet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »