Spárgás-sárgarépás csirkemellragu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 csomag zöldspárga
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 fej lilahagyma
- 1 kisebb marék friss bazsalikom
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- só
- 1 tk ételízesítő
- őrölt színes bors
- 1 ek olívaolaj
- 3 dkg vaj
- 0,5 dl fehérbor
Elkészítése:
A csirkemellet vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A spárga szárát hajlítsuk meg, hogy a fás része letörjön, majd vágjuk fel kb két centis darabokra és a bimbókat tegyük félre. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb kockákra. A bazsalikomot és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott hagymát és pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, majd addig süssük míg a hús kifehéredik. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát és a spárga feldarabolt szárrészét, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, forgassuk alaposan össze, végül pedig öntsük fel a borral.
Ezután félig lefedve, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a spárgabimbókat, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal és a petrezselyemzölddel, majd pároljuk roppanósra a a zöldségeket (ekkor már ne fedjük le a serpenyőt, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön).
Közben készítsünk mellé ízlés szerint köretet.