Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgás-sárgarépás csirkemellragu recept

Spárgás-sárgarépás csirkemellragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 1 csomag zöldspárga
    • 3-4 szál sárgarépa
    • 2 fej lilahagyma
    • 1 kisebb marék friss bazsalikom
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt színes bors
    • 1 ek olívaolaj
    • 3 dkg vaj
    • 0,5 dl fehérbor

    Elkészítése:

    A csirkemellet vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A spárga szárát hajlítsuk meg, hogy a fás része letörjön, majd vágjuk fel kb két centis darabokra és a bimbókat tegyük félre. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb kockákra. A bazsalikomot és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

    Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott hagymát és pároljuk pár percig.

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, majd addig süssük míg a hús kifehéredik. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát és a spárga feldarabolt szárrészét, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, forgassuk alaposan össze, végül pedig öntsük fel a borral.

    Ezután félig lefedve, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a spárgabimbókat, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal és a petrezselyemzölddel, majd pároljuk roppanósra a a zöldségeket (ekkor már ne fedjük le a serpenyőt, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön).

    Közben készítsünk mellé ízlés szerint köretet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá