Spárgás-sárgarépás csirkemellragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 csomag zöldspárga
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 kisebb marék friss bazsalikom
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 0,5 dl fehérbor

Elkészítése:

A csirkemellet vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A spárga szárát hajlítsuk meg, hogy a fás része letörjön, majd vágjuk fel kb két centis darabokra és a bimbókat tegyük félre. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb kockákra. A bazsalikomot és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott hagymát és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, majd addig süssük míg a hús kifehéredik. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát és a spárga feldarabolt szárrészét, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, forgassuk alaposan össze, végül pedig öntsük fel a borral.

Ezután félig lefedve, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a spárgabimbókat, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal és a petrezselyemzölddel, majd pároljuk roppanósra a a zöldségeket (ekkor már ne fedjük le a serpenyőt, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön).

Közben készítsünk mellé ízlés szerint köretet.