Spagetti cukkinikrémmel és fűszeres csirkemájjal recept

Hozzávalók:
- 30 dkg cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy marék bazsalikom
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- 2 ek tejföl (púpozott)
- 1 ek olívaolaj
- 20 dkg spagetti tészta
Fűszeres csirkemájhoz:
- 6-8 db csirkemáj
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kk majoránna
- 3 ek fokhagymával ízesített étolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot mossuk meg, csepegtessük le és ízlés szerint vágjuk fel (Én vékonyan felcsíkoztam).
A cukkinit egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a bazsalikomot, futtassuk meg, adjuk hozzá a lereszelt cukkinit, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és pároljuk puhára. Közben kóstoljuk és ha szükséges, ízesítsünk utána).
Amikor a cukkini puhára párolódott, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk össze vagy botmixerrel pépesítsük.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a spagettit, majd szűrjük és csepegtessük le, végül pedig keverjük alaposan össze a cukkinikrémmel.
A csirkemáj hártyás, eres részeit távolítsuk el, mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra.
Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, helyezzük bele a felmelegített olajba, majd szép lassan, többször átfordítva süssük készre.
Amennyiben nem maradt eres rész a csirkemájon, akkor nem fog sütés közben fröcsögni, pattogni, de ha ettől tartanánk, akkor a serpenyőt amiben sütjük, félig fedjük le egy fedővel.
Tipp:
Tálaláskor kanalazzuk a cukkinikrémes spagettit a tányérra, helyezzük rá a sült csirkemájat, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »