Spagetti cukkinikrémmel és fűszeres csirkemájjal recept
Hozzávalók:
- 30 dkg cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy marék bazsalikom
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- 2 ek tejföl (púpozott)
- 1 ek olívaolaj
- 20 dkg spagetti tészta
Fűszeres csirkemájhoz:
- 6-8 db csirkemáj
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kk majoránna
- 3 ek fokhagymával ízesített étolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot mossuk meg, csepegtessük le és ízlés szerint vágjuk fel (Én vékonyan felcsíkoztam).
A cukkinit egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a bazsalikomot, futtassuk meg, adjuk hozzá a lereszelt cukkinit, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és pároljuk puhára. Közben kóstoljuk és ha szükséges, ízesítsünk utána).
Amikor a cukkini puhára párolódott, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk össze vagy botmixerrel pépesítsük.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a spagettit, majd szűrjük és csepegtessük le, végül pedig keverjük alaposan össze a cukkinikrémmel.
A csirkemáj hártyás, eres részeit távolítsuk el, mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra.
Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, helyezzük bele a felmelegített olajba, majd szép lassan, többször átfordítva süssük készre.
Amennyiben nem maradt eres rész a csirkemájon, akkor nem fog sütés közben fröcsögni, pattogni, de ha ettől tartanánk, akkor a serpenyőt amiben sütjük, félig fedjük le egy fedővel.
Tipp:
Tálaláskor kanalazzuk a cukkinikrémes spagettit a tányérra, helyezzük rá a sült csirkemájat, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









