Hozzávalók:
Fűszeres csirkemájhoz:
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot mossuk meg, csepegtessük le és ízlés szerint vágjuk fel (Én vékonyan felcsíkoztam).
A cukkinit egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a bazsalikomot, futtassuk meg, adjuk hozzá a lereszelt cukkinit, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és pároljuk puhára. Közben kóstoljuk és ha szükséges, ízesítsünk utána).
Amikor a cukkini puhára párolódott, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk össze vagy botmixerrel pépesítsük.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a spagettit, majd szűrjük és csepegtessük le, végül pedig keverjük alaposan össze a cukkinikrémmel.
A csirkemáj hártyás, eres részeit távolítsuk el, mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra.
Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, helyezzük bele a felmelegített olajba, majd szép lassan, többször átfordítva süssük készre.
Amennyiben nem maradt eres rész a csirkemájon, akkor nem fog sütés közben fröcsögni, pattogni, de ha ettől tartanánk, akkor a serpenyőt amiben sütjük, félig fedjük le egy fedővel.
Tálaláskor kanalazzuk a cukkinikrémes spagettit a tányérra, helyezzük rá a sült csirkemájat, majd úgy kínáljuk.