Sörben sült csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A páchoz:
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csapott mokkáskanál majoránna
- késhegynyi fehérbors (őrölt)
- 1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál étolaj
A húshoz:
- 2 dl sör (világos)
- 4 csirkecomb
Elkészítése:
A sütőt melegítsük 180 fokra.
A préselt (vagy reszelt) fokhagymát, a majorannát, borsot, pirosparikát és sót keverjük el az olajban (ízlés szerint fűszerezzük a pácot).
Mossunk meg a csirkecombokat és a pácot egyenletesen masszírozzuk a combba, jusson a bőre alá is.
A combokat bőrös felükkel lefelé tegyük egy kisebb tepsibe és öntsünk alá annyi sört, hogy kb félig ellepje.
Tegyük a sütőbe a húst. Kb 60 perc a teljes sütési idő, ezalatt többször (5-6-szor) locsoljuk meg a húst az alatta lévő sörös szafttal. Különösen a sütési idő vége felé locsolgassuk szorgalmasan a szafttal, míg gyönyörű fényesre és pirosra nem sül a csirkénk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »