Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörben sült csirkecomb recept

Sörben sült csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A páchoz:

    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 csapott mokkáskanál majoránna
    • késhegynyi fehérbors (őrölt)
    • 1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
    • 1 kávéskanál só
    • 1 evőkanál étolaj

    A húshoz:

    • 2 dl sör (világos)
    • 4 csirkecomb

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük 180 fokra.

    A préselt (vagy reszelt) fokhagymát, a majorannát, borsot, pirosparikát és sót keverjük el az olajban (ízlés szerint fűszerezzük a pácot).

    Mossunk meg a csirkecombokat és a pácot egyenletesen masszírozzuk a combba, jusson a bőre alá is.

    A combokat bőrös felükkel lefelé tegyük egy kisebb tepsibe és öntsünk alá annyi sört, hogy kb félig ellepje.

    Tegyük a sütőbe a húst. Kb 60 perc a teljes sütési idő, ezalatt többször (5-6-szor) locsoljuk meg a húst az alatta lévő sörös szafttal. Különösen a sütési idő vége felé locsolgassuk szorgalmasan a szafttal, míg gyönyörű fényesre és pirosra nem sül a csirkénk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá