Sörben sült csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A páchoz:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott mokkáskanál majoránna
  • késhegynyi fehérbors (őrölt)
  • 1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál étolaj

A húshoz:

  • 2 dl sör (világos)
  • 4 csirkecomb

Elkészítése:

A sütőt melegítsük 180 fokra.

A préselt (vagy reszelt) fokhagymát, a majorannát, borsot, pirosparikát és sót keverjük el az olajban (ízlés szerint fűszerezzük a pácot).

Mossunk meg a csirkecombokat és a pácot egyenletesen masszírozzuk a combba, jusson a bőre alá is.

A combokat bőrös felükkel lefelé tegyük egy kisebb tepsibe és öntsünk alá annyi sört, hogy kb félig ellepje.

Tegyük a sütőbe a húst. Kb 60 perc a teljes sütési idő, ezalatt többször (5-6-szor) locsoljuk meg a húst az alatta lévő sörös szafttal. Különösen a sütési idő vége felé locsolgassuk szorgalmasan a szafttal, míg gyönyörű fényesre és pirosra nem sül a csirkénk.