Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal töltött csirkecomb recept

Sajttal töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkecomb
    • 8 db lapkasajt
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió
    • majoranna
    • kakukkfű
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl fehérbor
    • 2-3 ek olaj

    Elkészítése:

    A combok bőre alá, óvatosan helyezzük be a szeletelt lapkasajtot, majd egy hústűvel (v. fogpiszkálóval) zárjuk le, hogy sütés közben ne folyjon majd ki. (mindegyik comb bőre alá 2 db sajtot tegyünk)

    Ezután mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk be, majd a húsos oldalát szórjuk meg a fűszerekkel is.

    Egy tepsibe öntsük bele az olajat és a bort, majd helyezzük egymásmellé a bőrös felükkel felfelé a megtöltött combokat. Végül a puha vajjal kenjük le a bőrt, majd fóliával fedjük le a tepsit.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra. (a vajtól finom, ropogós lesz a combok bőre)

    Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét, és tejszínes gombát készítettem.

    Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkecombot és az ízlés szerint készített köretet, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá