Sajttal töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 8 db lapkasajt
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2-3 ek olaj

Elkészítése:

A combok bőre alá, óvatosan helyezzük be a szeletelt lapkasajtot, majd egy hústűvel (v. fogpiszkálóval) zárjuk le, hogy sütés közben ne folyjon majd ki. (mindegyik comb bőre alá 2 db sajtot tegyünk)

Ezután mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk be, majd a húsos oldalát szórjuk meg a fűszerekkel is.

Egy tepsibe öntsük bele az olajat és a bort, majd helyezzük egymásmellé a bőrös felükkel felfelé a megtöltött combokat. Végül a puha vajjal kenjük le a bőrt, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra. (a vajtól finom, ropogós lesz a combok bőre)

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét, és tejszínes gombát készítettem.

Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkecombot és az ízlés szerint készített köretet, majd úgy kínáljuk.