Sajtos, tojásos nokedli töltött pulykamellel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Húshoz:
- 40 dkg szeletelt pulykamell
- 25 dkg csirkemáj
- 1 csomag szeletelt bacon
- 1 fej lilahagyma
- só, bors, majoránna
- 6 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
Nokedlihez:
- 30 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- víz
Nokedlire:
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 10 dkg reszelt (parmezán) sajt
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A pulykamellet befűszerezzük (sózzuk, borsózzuk), majd állni hagyjuk.
A csirkemájat megtisztítjuk, lehártyázzuk és fűszerezzük borssal és majoránnával. Lisztbe forgatjuk és forró olajban addig sütjük, amíg a liszt pirulni kezd. Nem kell teljesen átsütni!
A bacon szeleteket kiterítjük kettesével, majd rárakunk egy szelet fűszerezett húst, majd a felső részre teszünk egy fél csirkemájat és a szalonna segítségével feltekerjük. Így járunk el a többi hússal is.
Egy kerámia sütőtálat kibélelünk alufóliával, kikenjük olajjal az alját és belerakjuk a tekercseket. A maradék májat beletekerjük baconbe és mellérakjuk a húsnak és alufóliával befedjük.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, majd levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.
Amíg sül a pulykamell, addig elkészítjük a sajtos-tojásos nokedlit. A lisztbe beleütjük a tojást, csipet sót és annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy galuskatészta legyen. Összekeverjük, de nem dolgozzuk ki nagyon a tésztát, mert akkor kemény lesz.
Forrásban lévő bő, sós vízbe apró galuskákat szaggatunk a tésztából. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.
Ezután forró olajra tesszük, jól elkeverjük és a sajttal elkevert, felvert tojásokat ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk és addig kevergetjük, amíg a tojás kezd szilárdulni. Rezgősre sütjük, hogy ne száradjon ki.
A töltött pulykamelleket vastagabb szeleteke vágjuk együtt tálaljuk a nokedlivel.