Sajtos-tejszínes csirke csőben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
- 1 sárga paprika
- 1 piros paprika
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál liszt
- 25 dkg reszelt sajt (fele füstölt sajt)
- 8 dkg vaj
- 1 db paradicsom
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat felhevítünk, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, és fehéredésig pirítjuk rajta a csirkehúst, amit sóztunk, borsoztunk.
A tojást összekeverjük a tejszínnel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, liszttel, az apróra vágott petrezselyemmel, az apró kockára vágott pirospaprikával, és a 2/3 rész sajttal, végül a húsra öntjük, és jól összekeverjük.
Egy tepsit, vagy hőálló tálat kivajazunk, beleöntjük az összekevert húst. A maradék sajttal megszórjuk, paradicsomkarikákkal és petrezselyemmel díszítjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »