Sajtos-tejszínes csirke csőben sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
- 1 sárga paprika
- 1 piros paprika
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál liszt
- 25 dkg reszelt sajt (fele füstölt sajt)
- 8 dkg vaj
- 1 db paradicsom
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat felhevítünk, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, és fehéredésig pirítjuk rajta a csirkehúst, amit sóztunk, borsoztunk.
A tojást összekeverjük a tejszínnel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, liszttel, az apróra vágott petrezselyemmel, az apró kockára vágott pirospaprikával, és a 2/3 rész sajttal, végül a húsra öntjük, és jól összekeverjük.
Egy tepsit, vagy hőálló tálat kivajazunk, beleöntjük az összekevert húst. A maradék sajttal megszórjuk, paradicsomkarikákkal és petrezselyemmel díszítjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










