Sajtos-tejszínes csirke csőben sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 sárga paprika
  • 1 piros paprika
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 25 dkg reszelt sajt (fele füstölt sajt)
  • 8 dkg vaj
  • 1 db paradicsom

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat felhevítünk, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, és fehéredésig pirítjuk rajta a csirkehúst, amit sóztunk, borsoztunk.

A tojást összekeverjük a tejszínnel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, liszttel, az apróra vágott petrezselyemmel, az apró kockára vágott pirospaprikával, és a 2/3 rész sajttal, végül a húsra öntjük, és jól összekeverjük.

Egy tepsit, vagy hőálló tálat kivajazunk, beleöntjük az összekevert húst. A maradék sajttal megszórjuk, paradicsomkarikákkal és petrezselyemmel díszítjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.