Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat felhevítünk, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, és fehéredésig pirítjuk rajta a csirkehúst, amit sóztunk, borsoztunk.
A tojást összekeverjük a tejszínnel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, liszttel, az apróra vágott petrezselyemmel, az apró kockára vágott pirospaprikával, és a 2/3 rész sajttal, végül a húsra öntjük, és jól összekeverjük.
Egy tepsit, vagy hőálló tálat kivajazunk, beleöntjük az összekevert húst. A maradék sajttal megszórjuk, paradicsomkarikákkal és petrezselyemmel díszítjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.