Sajtos rántott dobverő recept
Hozzávalók:
- 12 db alsó csirkecomb
A páchoz:
- 1 liter tej
- 1 evőkanál fokhagymakrém
- ízlés szerint só
A panírhoz:
- 15 dkg liszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál tejföl
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg reszelt vörös cheddar sajt
- 10 dkg trappista sajt (lehet felesbe füstölt sajttal keverni)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkecombokat sütés előtt pár órával vagy egy éjszakára áztassuk be fokhagymás tejbe. Csepegtessük le a tejtől a combokat majd töröljük szárazra a húst.
Sózzuk ízlés szerint majd forgassuk meg lisztben.A tojásokat a tejföllel verjük fel kicsit. A felvert tojásban forgassuk meg a combokat.
A zsemlemorzsát keverjük össze a háromféle sajttal. A csirkecombokat panírozzuk be a sajtos zsemlemorzsába. Bő forró olajban 170 C° süssük kb 15-20 percig a combokat készre.
Figyeljünk arra, hogy mindenhol átsüljön a csirkecomb ne maradjon véres sehol a csont körül.Szedjük ki papírtörlőre csepegtessük le a felesleges olajtól.
Bármilyen körettel és mártogatóssal tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










