Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rántott dobverő recept

Sajtos rántott dobverő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 db alsó csirkecomb

    A páchoz:

    • 1 liter tej
    • 1 evőkanál fokhagymakrém
    • ízlés szerint só

    A panírhoz:

    • 15 dkg liszt
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál tejföl
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 10 dkg reszelt parmezán
    • 10 dkg reszelt vörös cheddar sajt
    • 10 dkg trappista sajt (lehet felesbe füstölt sajttal keverni)
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A csirkecombokat sütés előtt pár órával vagy egy éjszakára áztassuk be fokhagymás tejbe. Csepegtessük le a tejtől a combokat majd töröljük szárazra a húst.

    Sózzuk ízlés szerint majd forgassuk meg lisztben.A tojásokat a tejföllel verjük fel kicsit. A felvert tojásban forgassuk meg a combokat.

    A zsemlemorzsát keverjük össze a háromféle sajttal. A csirkecombokat panírozzuk be a sajtos zsemlemorzsába. Bő forró olajban 170 C° süssük kb 15-20 percig a combokat készre.

    Figyeljünk arra, hogy mindenhol átsüljön a csirkecomb ne maradjon véres sehol a csont körül.Szedjük ki papírtörlőre csepegtessük le a felesleges olajtól.

    Bármilyen körettel és mártogatóssal tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá