Sajtos rántott dobverő recept

Hozzávalók:
- 12 db alsó csirkecomb
A páchoz:
- 1 liter tej
- 1 evőkanál fokhagymakrém
- ízlés szerint só
A panírhoz:
- 15 dkg liszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tejföl
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg reszelt vörös cheddar sajt
- 10 dkg trappista sajt (lehet felesbe füstölt sajttal keverni)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkecombokat sütés előtt pár órával vagy egy éjszakára áztassuk be fokhagymás tejbe. Csepegtessük le a tejtől a combokat majd töröljük szárazra a húst.
Sózzuk ízlés szerint majd forgassuk meg lisztben.A tojásokat a tejföllel verjük fel kicsit. A felvert tojásban forgassuk meg a combokat.
A zsemlemorzsát keverjük össze a háromféle sajttal. A csirkecombokat panírozzuk be a sajtos zsemlemorzsába. Bő forró olajban 170 C° süssük kb 15-20 percig a combokat készre.
Figyeljünk arra, hogy mindenhol átsüljön a csirkecomb ne maradjon véres sehol a csont körül.Szedjük ki papírtörlőre csepegtessük le a felesleges olajtól.
Bármilyen körettel és mártogatóssal tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »