Sajtos rántott dobverő recept
Hozzávalók:
- 12 db alsó csirkecomb
A páchoz:
- 1 liter tej
- 1 evőkanál fokhagymakrém
- ízlés szerint só
A panírhoz:
- 15 dkg liszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál tejföl
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg reszelt vörös cheddar sajt
- 10 dkg trappista sajt (lehet felesbe füstölt sajttal keverni)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkecombokat sütés előtt pár órával vagy egy éjszakára áztassuk be fokhagymás tejbe. Csepegtessük le a tejtől a combokat majd töröljük szárazra a húst.
Sózzuk ízlés szerint majd forgassuk meg lisztben.A tojásokat a tejföllel verjük fel kicsit. A felvert tojásban forgassuk meg a combokat.
A zsemlemorzsát keverjük össze a háromféle sajttal. A csirkecombokat panírozzuk be a sajtos zsemlemorzsába. Bő forró olajban 170 C° süssük kb 15-20 percig a combokat készre.
Figyeljünk arra, hogy mindenhol átsüljön a csirkecomb ne maradjon véres sehol a csont körül.Szedjük ki papírtörlőre csepegtessük le a felesleges olajtól.
Bármilyen körettel és mártogatóssal tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










