Sajtos rántott dobverő

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 db alsó csirkecomb

A páchoz:

  • 1 liter tej
  • 1 evőkanál fokhagymakrém
  • ízlés szerint só

A panírhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg reszelt vörös cheddar sajt
  • 10 dkg trappista sajt (lehet felesbe füstölt sajttal keverni)
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkecombokat sütés előtt pár órával vagy egy éjszakára áztassuk be fokhagymás tejbe. Csepegtessük le a tejtől a combokat majd töröljük szárazra a húst.

Sózzuk ízlés szerint majd forgassuk meg lisztben.A tojásokat a tejföllel verjük fel kicsit. A felvert tojásban forgassuk meg a combokat.

A zsemlemorzsát keverjük össze a háromféle sajttal. A csirkecombokat panírozzuk be a sajtos zsemlemorzsába. Bő forró olajban 170 C° süssük kb 15-20 percig a combokat készre.

Figyeljünk arra, hogy mindenhol átsüljön a csirkecomb ne maradjon véres sehol a csont körül.Szedjük ki papírtörlőre csepegtessük le a felesleges olajtól.

Bármilyen körettel és mártogatóssal tálalhatjuk.